Shop


Stel karaffen

450.00

Land: Nederland

Model: Ruit en waaier

Periode: 19e eeuw / 20e eeuw

Periode: Koningin Wilhelmina

Stijl: Art Deco

Materiaal: Kristal

Afmetingen: Diameter 11.2 cm 35.5 cm hoog

Gewicht: 1430 gram

SKU: 20305 Categorieën: , ,

Buitengewoon hoge kwaliteit!

Dit stel kristallen karaffen is gemaakt in Nederland aan het einde van de negentiende begin twintigste eeuw. De mondgeblazen handgeslepen en gepolijste karaffen hebben van boven naar beneden: achtkantig geslepen stoppen, achtkantig geslepen halzen met in het midden een ruitmotief en een ruit en waaier slijpsel* met daaronder veertien ribben. De karaffen hebben een ronde voet met een diameter van plm. 8.2 cm die aan de onderzijde een in de vorm van een lens weggeslepen pontilmerk hebben. De karaffen wegen samen 1430 gram, hebben een diameter van plm. 11.2 cm en zijn met de stop meegerekend plm. 35.5 cm hoog en zonder de stop plm. 28.5 cm hoog. Het stel karaffen waarvan de stop en karaf genummerd* zijn met 122 en 67 is op ambachtelijke wijze mondgeblazen en op de hand vervaardigd, hierdoor kunnen de karaffen een klein verschil in maat en gewicht hebben.


*Ruit en waaier slijpsel wordt ook wel Wilhelmina slijpsel genoemd omdat het gemaakt werd tijdens de regeerperiode van Koningin Wilhelmina van 1890 tot 1948.


*Vroeger had men vaak een aantal dezelfde karaffen en omdat de karaffen en stoppen op de hand gefabriceerd werden verschilden karaf en stop van maat, door deze te nummeren kon men gemakkelijker stop en karaf bij elkaar vinden.


Attentie!

Dit artikel dient te worden afgehaald.
Geef bij betaling onder verzending aan: Afhalen na afspraak.
Neem hierna contact met ons op.
Lees onder Algemene informatie onze voorwaarden.