Shop


M.I. Hummel – Beeld / Plastiek

75.00

Ontwerp: Zuster Maria Innocentia Hummel

Beeldhouwer: Arthur Moeller

Fabriek: Goebel

Land: West-Duitsland

Plaats: Oeslau Rödental

Periode: 20e eeuw (negentiger jaren)

Model: Auf wiedersehen

Modelnummer: 153/0

Merk: TM7 tussen 1991 en 1999

Materiaal: Porselein

Afmetingen: 13.5 cm hoog

Gewicht: 144 gram

Dit Hummel beeldje model auf wiedersehen is gemaakt door de Goebel Porseleinfabriek in Oeslau Rödental West-Duitsland. Het porseleinen Hummel beeldje draagt aan de onderzijde in reliëf het modelnummer 153/0, het handelsmerk TM7 dat tussen 1991 en 1999 in gebruik was en de vier vlaggen ter herdenking van de Berlijnse luchtbrug. Tevens heeft het Hummel beeldje de originele sticker auf wiedersehen en is op de bovenkant van de voet in reliëf gesigneerd met M.I. Hummel. Het Hummel beeldje is in 1943 gecreëerd door beeldhouwer Arthur Moeller naar het ontwerp van zuster Maria Innocentia Hummel. Het beeldje weegt 144 gram en is 13.5 cm hoog.


Het beeldje auf wiedersehen is een zeldzame uitgave en werd uitgegeven ter herdenking van de Berlijnse luchtbrug. Het beeldje heeft aan de onderzijde het speciale merk van de vlaggen van alle vier de bondgenoten Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De Berlijnse luchtbrug (24 juni 1948 – 12 mei 1949) was een reactie op de Sovjetblokkade van landroutes naar West-Berlijn. Meer dan een jaar lang brachten honderden Amerikaanse, Britse en Franse vrachtvliegtuigen voedsel, water en medicijnen vanuit West-Europa naar de vliegvelden Tempelhof (in de Amerikaanse sector), Gatow (in de Britse sector) en Tegel (in de Franse sector) naar West-Berlijn.