Shop


Kom

25.00

Land: China

Periode: Wanyu 1920-1970

Decor: Rijst-ajour / Rijstkorrel / Rijstoog

Materiaal: Porselein

Afmetingen: Diameter 11.6 cm 5.5cm hoog

Gewicht: 171 gram

SKU: 40136 Categorieën: , ,

Deze kom met doorschijnend rijst-ajour / rijstkorrel / rijstoog motief stamt uit de tweede helft van de 20e eeuw de Wanyu periode 1920-1970 en is gemaakt in China. De kom is op de hand beschilderd in de typische kleuren van Wanyu: blauw, ijzerrood en goud en gedecoreerd met blauwe randen en bloemen. Tevens is de kom aan de onderzijde gedecoreerd met vier gelukssymbolen. De kom weegt 171 gram heeft een diameter van 11.6 cm en is 5.5 cm hoog. De kom heeft héél lichte slijtagesporen en wordt verkocht exclusief perspex standaard.


De rijst-ajour / rijstkorrel / rijstoog versiering van Chinees porselein wordt gemaakt door in de kleiwand gaatjes aan te brengen in de vorm van een rijstkorrel en die bij het verglazen te vullen met glazuur, zodat na het bakken het porselein ter plaatse doorschijnend wordt. Deze methode van decoreren werd in Perzië al in de 12e en 13e eeuw toegepast, in China kwam deze manier van decoreren vanaf de 18e eeuw tot heden in gebruik.


De vertaling van de Chinese karakters voor Wanyu is: “jade sieraad” wat zoveel betekent als: “porselein zo fijn als jade”.