Shop


SOLD!

Cognacglas

VERKOCHT

Land: Duitsland

Plaats: Lübeck

Periode: 20e eeuw

Materiaal: Kristal

Afmetingen: Diameter 9.1 cm 11 cm hoog

Gewicht: 116 gram

Dit kristallen cognacglas is gemaakt in Duitsland en heeft als voorstelling de skyline van Lübeck*. Het handgeslepen en gepolijste glas is uitgevoerd in blank kristal met een amberkleurige overvang*. Het cognacglas weegt 116 gram en is 11 cm hoog. De kelkopening aan de bovenzijde meet 5.7 cm, het glas heeft een diameter van 9.1 cm en de voet heeft een diameter van 6.5 cm.


*Lübeck is een Hanzestad in Noord Duitsland en is beroemd om zijn middeleeuwse stadscentrum (UNESCO werelderfgoed). Hoewel het handelsmerk van de stad de historische stadspoorten Holstentor en de Burgtor zijn wordt de skyline van Lübeck gedomineerd door de zeven torens van de vijf hoofdkerken; de Dom (kathedraal) van Lübeck, de St. Aegidienkirche, de Marienkirche, de Jakobikirche en de St. Petrikirche. Andere historische gebouwen zijn onder andere het Heiligen Geist Hospital en het Gemeentehuis.


*Overvang of überfang (Duits) of overlay (Engels) is een glasbewerkingstechniek waarbij men bij het blazen van het glas of kristal één of meerdere lagen gekleurd glas over transparant helder glas heen gebruikt. Na het afkoelen bewerkt men het glas of kristal door de gekleurde bovenlaag gedeeltelijk weg te slijpen of te etsen waardoor de transparante heldere onderlaag zichtbaar wordt en men een mooi contrasterend effect krijgt.