Shop


Bitterglas

15.00

Land: Nederland

Periode: 20e eeuw

Stijl: Art Deco

Materiaal: Kristal

Afmetingen: Diameter 5.8 cm 12.5 cm hoog

Gewicht: 108 gram

Dit bitterglas* is gemaakt in Nederland en stamt uit de tweede helft van de 20e eeuw omstreeks de zestiger- zeventiger jaren. Het in Art Deco stijl en in helder kristal vervaardigde bitterglas heeft een ronde voet, zeskantige steel en een kelk met daarop een handgeslepen stermotief. Het bitterglas weegt 108 gram en is 12.5 cm hoog. De kelk heeft een diameter van 5.8 cm de voet heeft een diameter van 5.7 cm.


*Bitterglazen: Kleine drinkglazen voor kruidenbitter*, likeur en eau de vie*, in de vorm van een klein wijnglas met kelk op hoge stam, ook bekervormig.

*Kruidenbitter: Een bittertje (ook kruidenbitter of glaasje bitter) is jenever of brandewijn waarin een mengsel van kruiden heeft getrokken. De drank bevat minder dan 100 gram suiker per liter, anders wordt het een kruidenlikeur genoemd.

*Eau de vie: (Frans voor “levenswater”) is een verzamelnaam voor allerlei sterke drank die vaak worden gemaakt van vergiste en daarna gedestilleerde vruchten, maar ook van granen en zelfs van bier.


Wij hebben van dit model glas ook nog een wijnglas artikel nummer 20279 en een stel portglazen artikel nummer 20280 (zie ook de laatste afbeelding waarop alle vier de glazen worden afgebeeld).