Shop


SOLD!

Beeld / Plastiek

VERKOCHT

Ontwerp: Lotte Benter

Fabriek: Royal Copenhagen

Land: Denemarken

Plaats: Kopenhagen

Periode: 21e eeuw

Model: Amager breiend meisje

Modelnummer: 1314

Materiaal: Porselein

Afmetingen: 15 cm hoog

Gewicht: 347 gram

Dit porseleinen beeld / plastiek van een breiend meisje in Amager* klederdracht is gemaakt bij Royal Copenhagen te Denemarken. Aan de onderzijde is het beeld / plastiek in groen gemerkt met het modelnummer 1314 en het merk Royal Copenhagen Denmark. Tevens is het beeld / plastiek in blauw gesigneerd met 186 dit is de schilder* die het beeld / plastiek gedecoreerd heeft en het drie golven merk die symbool staan voor de Sont, de Grote Belt en de Kleine Belt de zeestraten die tussen de Deense eilanden lopen. Het beeld / plastiek dat 15 cm hoog is en 347 gram weegt is gemaakt naar een ontwerp uit 1911 van Lotte Benter* en door Royal Copenhagen geproduceerd tot 1974.


*Amager is een eiland in Denemarken, de Deense hoofdstad, Kopenhagen, is deels gelegen op Amager.


*De schilders die het Royal Copenhagen porselein decoreren hebben vier jaar nodig om het ambacht te leren. Sommige van de schilders zijn bekend maar vooral van het vroege porselein weet men niet meer wie deze stukken gedecoreerd hebben.


*Lotte Benter ontwierp van 1911 tot 1914 voor de Royal Copenhagen Porseleinfabriek veertien figuren van meisjes in boerenkleding en klederdracht.