Shop


Beeld / Plastiek

195.00

Ontwerp: Christian Thomsen

Fabriek: Royal Copenhagen

Land: Denemarken

Plaats: Kopenhagen

Periode: N = 1979 – 1983

Model: Faun met panfluit

Modelnummer: 1736

Materiaal: Porselein

Afmetingen: 14 cm hoog

Gewicht: 372 gram

Dit porseleinen beeld / plastiek van een faun* met panfluit is gemaakt bij Royal Copenhagen te Denemarken. Aan de onderzijde is het beeld / plastiek in groen gemerkt met het modelnummer 1736 en het merk Royal Copenhagen Denmark met een streepje onder de n van Copenhagen dat staat voor het jaar van productie dat tussen 1979 en 1983 ligt. Tevens is het beeld / plastiek in blauw gesigneerd met ZZ dit is de schilder* die het beeld / plastiek gedecoreerd heeft en het drie golven merk die symbool staan voor de Sont, de Grote Belt en de Kleine Belt de zeestraten die tussen de Deense eilanden lopen. Het merk heeft een streep over deze drie golven dit is een aanduiding van tweede keus. Het beeld / plastiek is een ontwerp uit 1915 van Christian Thomsen (1860 – 1921) weegt 372 gram en is 14 cm hoog.


*Een faun is een mythologisch wezen waarvan vooral de mannen worden afgebeeld als bezitters van hoorns en bokkenpoten. Het was een god uit de Romeinse sagenleer. Later werd hij vaak als bosgod voorgesteld. Een faun heeft de achterpoten van een paard of een geit en het bovenlichaam van een mens. Vaak heeft de faun een panfluit of fluit.


*De schilders die het Royal Copenhagen porselein decoreren hebben vier jaar nodig om het ambacht te leren. Sommige van de schilders zijn bekend maar vooral van het vroege porselein weet men niet meer wie deze stukken gedecoreerd hebben.

Lees ook het blog: Christian Thomsen