Shop


Beeld / Plastiek

65.00

Ontwerp: Max Daniel Hermann Fritz

Kunstenaar: Max Daniel Hermann Fritz

Fabriek: Rosenthal Group Germany

Land: Duitsland

Plaats: Selb

Provincie: Beieren

Periode: 20e eeuw

Decor: Classic Rose Collection

Model: Konijn

Materiaal: Porselein

Afmetingen: 13.2 cm hoog

Gewicht: 285 gram

Dit beeld / plastiek van een konijn naar het ontwerp en model van Max Daniel Hermann Fritz is gemaakt door de porseleinfabriek Rosenthal in Duitsland. Het vrolijk lachende witte porseleinen konijn heeft lichtroze schakeringen op zijn voeten, binnenkant van de oren en een klein beetje langs zijn ogen en neus. De binnenkant van zijn bek heeft een roze / oranje kleur. Het beeld / plastiek dat aan de onderzijde in groen gemerkt is met Classic Rose Collection / Rosenthal Group Germany (zeventiger- tachtiger jaren) weegt 285 gram en is 13.2 cm hoog.


Het lachende konijn werd in 1929 ontworpen door Max Daniel Hermann Fritz voor de porseleinfabriek Rosenthal. Het beeld / plastiek dat hierna nog vele jaren in productie was is gemaakt in drie verschillende maten en is meestal uitgevoerd in het wit. De versies met kleuren komen minder vaak voor.


Max Daniel Hermann Fritz geboren 13 juli 1873 in Neuhaus am Rennweg overleden 13 juni 1948 in Dresden was een Duitse beeldhouwer, medailleur en modelmaker / vormgever van porselein. Max Daniel Hermann Fritz was een leerling van Lorenz Hutschenreuter (oprichter van de gelijknamige porseleinfabriek) in Lichte / Thüringen. In 1898 verhuisde hij naar Dresden en vervolgde daar zijn opleiding als autodidact. Hij ontwierp figuren voor de porselein fabrieken; Royal Meissen, Hutschenreuther en Rosenthal waarbij zijn belangrijkste focus lag op kleine beelden / plastieken van dier- en kindfiguren (putti). Zijn werk wordt tentoongesteld in musea in Dresden en in Saksen.