Shop


Aquarel Machteld Hooijen-Kruijt

120.00

Soort object: Aquarel

Titel: “Metamorfose”

Voorstelling: Magisch heuvellandschap

Kunstenaar: Machteld Hooijen-Kruijt

Land: Nederland

Plaats: Bentveld

Periode: 20e eeuw

Jaar: Omstreeks 1977

Stijl: Surrealistisch

Materiaal: Papier

Afmetingen: 24 cm bij 16.8 cm

SKU: 60249 Categorieën: , ,

Deze gemende techniek van aquarel, ecoline en witte dekverf met de titel “Metamorfose” is gemaakt door Machteld Hooijen-Kruijt. De aquarel is rechtsonder in potlood gesigneerd Machteld. De afmeting van de aquarel is 24 cm lang bij 16.8 cm breed. De buitenzijde van het passe partout meet 40 cm lang bij 30 cm breed.

Op de bijgeleverde hardboard achterzijde van de verwijderde niet zuurvrije omlijsting zit een etiket van Kunstzalen Heerkens Thijssen in Haarlem waar het kunstwerk tentoongesteld was van 5 maart tot 2 april 1977. Tevens is het overlijdens krantenbericht en een ander krantenbericht over Machteld Hooijen-Kruijt en Kees Verkade gedateerd 24 oktober 2002 en een zilverkleurige sticker met het adres in Overveen en telefoonnummer van Machteld Hooijen-Kruijt op de achterzijde geplakt.


Machteld Hooijen-Kruijt geboren 16 augustus 1930 in Bentveld overleden 14 oktober 2012 in Amsterdam was een Nederlands beeldend kunstenaar, tekenaar en aquarellist. Machteld Hooijen-Kruijt werkte in de surrealistische stijl, was werkzaam in Overveen en signeerde haar werken met haar voornaam Machteld.