Shop


Zeefdruk Peter Louman + Geschilderd kunstwerk

85.00

Soort object: Zeefdruk

Titel: “Impressie Hoogovens”

Kunstenaar: Peter Louman

Land: Nederland

Plaats: Assendelft

Periode: 20e eeuw

Jaar: 1998

Stijl: Grafische stijl

Materiaal: Papier

Afmetingen: 50 cm bij 40 cm

SKU: 60243 Categorieën: , , , ,

Deze zeefdruk met de titel “Impressie Hoogovens” is gemaakt door Peter Louman. De zeefdruk is rechtsonder in potlood gesigneerd en gedateerd peter louman ’98 en linksonder staat de oplage 26/30. In het midden staat gedrukt de titel: Impressie Hoogovens. De zeefdruk is 50 cm lang bij 40 cm breed.

Toen wij de zeefdruk uit de wissellijst verwijderden zat er op de achterzijde van de zeefdruk een geschilderd niet gesigneerd kunstwerk op papier (geplakt op de hoeken met vier dubbelzijdige plakbandjes). De afmeting van dit kunstwerk is 28.5 cm lang bij 20.9 cm breed. Door wie dit geschilderd kunstwerk gemaakt is weten wij niet.


Peter Louman geboren 14 november 1940 in Naarden overleden 13 januari 2010 in Assendelft was een Nederlands beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en dichter. Hij verkreeg zijn kennis door zelfstudie (autodidact) en zijn oeuvre bestond uit kleurrijke houtsneden en zeefdrukken. Peter Louman was bestuurlijk betrokken bij kunstenaarsorganisaties en onder meer oprichter van de Stichting Lettergieten in Westzaan. Peter Louman had zijn atelier en woonde vanaf 1984 in een voormalig pakhuis aan de Veenpolderdijk in Assendelft, genaamd “Vrijheid aan de Dijk”. Peter Louman publiceerde de dichtbundels “Postduif te voet” en “Al regent het punaises”. Tevens bracht hij enkele cd’s uit.